Przepisy Nigelli Lawson

ZUPA BAGIENNA

Przepisy -> Zupy -> Zupa bagienna Drukuj

Ostatnio w mojej kuchni królują potrawy, których wykonanie jest szybkie i mało skomplikowane. Ta zupa zdecydowanie do takich należy. Mała ilość składników, krótki czas przygotowania, niebiański smak; słodkość groszku i ciągnąca faktura mozzarelli − czego chcieć więcej?

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotuj groszek razem z dymką w bulionie.

Wyrzuć dymkę, pokrój kulkę mozzarelli na 4−5 części i wrzuć ją do garnka z bulionem i groszkiem.

Całość zmiksuj na gładką masę. Gotowe !

UWAGI: Jeśli chcecie by zupa była bardziej treściwa ugotujcie drobny makaron i dorzućcie do zupy. Talerz takiej zupy napełni, każdy głodny brzuszek :)

Copyright © 2009 by nigellalawson.pl | All rights reserved. | Design by Misiek